Asociaţia EDIT continuă proiectul ,,Ora de Educaţie Rutieră”,iniţiativă parte a Programului Naţional ,,România în Siguranţă” început în toamna anului 2019. Ajuns la a VII-a ediţie, proiectul ,,Ora de Educaţie Rutieră” s-a desfăşurat în perioada Octombrie – Noiembrie 2020, în zece grădiniţe din Sectorul 3 al Capitalei.
Cursurile practice au o durată de 50 de minute şi se desfăşoară online, sunt concepute astfel încât să-i antreneze pe copii să participe activ şi vor fi susţinute de echipe formate din psihologi şi poliţişti, în zece grădiniţe implicate în proiect. Cursurile vor fi susţinute online, cu implicarea cadrelor didactice, iar fiecare copil şi cadru didactic va primi un kit de educaţie rutieră.
Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranţa rutieră pentru
anul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, România se situează pe ultimul loc al clasamentului.
Astfel, România este cea mai nesigură ţară în ceea ce priveşte siguranţa rutieră cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifră ce reprezintă aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori. Mai mult, aceste cifre ridicate au impact şi la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulaţie din România, conform Autorităţii Rutiere Române, fiind în jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces şi 168.569,09 euro/accident grav.
„‘Implementăm încă din anul 2016 cel mai structurat proiect de educaţie rutieră intitulat „Ora de Educaţie Rutieră”. Mă bucură faptul că Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului – EDIT este organizaţia nonguvernamentală care de-a lungul anilor a reuşit să aibă un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Datorită implicării echipelor noastre în această direcţie, am ajuns la peste 100.000 de beneficiari în toată ţara”, a spus Liviu Zorilă, manager de proiect.
Eu as zice de pe Mapamond!!!